27. kesäkuuta 2013

Estetreenejä (:

Tiistaina oli poikkeuksellisesti 11.30 estetunti. .
Aloitimme ihan pienellä pystyllä, n. 10 cm ?. Sitä ennen teimme voltin. Esteen edessä pari kertaa tuuppasin, joten silloin heppa hyppäsi liian läheltä. Sain kuitenkin hillittyä tuuppausta ja hyppy oli huomattavasti pehmeämpi, pyöreämpi ja parempi.
Seuraavana oli sarja, jota en laittanut videoon. Pysty - kaksi askelta - pysty. Lähestyimme sitä vastakkaisesta suunnasta, joka näkyy videolla. Sarjavälissä lähdin tuuppaamaan, mutta sain sitten pidettyä itseni kurissa (:
Sen jälkeen tulimme linjaa: pysty - kuusi askelta - okseri. Muutaman kerran menin sen viidellä, kun en tehnyt tarpeeksi pidätteitä. Sain kuitenkin ängettyä väliin kuusi askelta loppujen lopuksi (:
Lopuksi tulimme pienen radan. Sain sen onnistumaan ihan hyvin. Kerran sarjalla Onni kielsi, kun tuuppasin sitä eteenpäin sarjavälissä. Tämä hevonen ei kiellä, kun vain ratsastajan omasta mokasta. Sain kuitenkin hepan seuraavalla kerralla yli.
Tunnin myötä sain rytmistä kiinni ja hypyt olivat paljon parempia loppua kohti, kun en lähtenyt tuuppimaan ennen estettä.
Tässä teille kooste siitä:


Lähdettiin tiistaina lintsille Ellenin kanssa, joka oli tullut Jyväskylästä vain ja ainostaan mun seuraksi Repen kanssa (: Hauskaa oli :D

Keskiviikkona ratsastin omaa. Koska oli niin kuuma, joten tein lyhyen ratsastuksen. Taivuttelin hevosta pitkään käynnissä ja ravissa. Laukkasin vain vähäsen kuumuuden vuoksi. Onni oli alusta asti pehmeä kädelle ja pohkeetkin meni mielestäni läpi. Vielä pitäisi saada askellusta joustavammaksi ja enemmän yliastuntaa.

Tänään oli myös estetunti 12.00. Melkein kokotunnin, tai no lopussa ei, satoi vettä. Hyvä puoli oli se, että kenttä ei pölissyt niin paljoa (:
Aloitimme hyppäämisen sarjalla : ristikko - askel - ristikko. Sen jälkeen piti tehdä käyntiin siirtyminen. Käyntiin siirtyminen myöhästyi, enkä saanut aluksi tehtyä sitä tietyssä pisteessä. Sain kuitenkin pidätteet nopammin läpi.
Seuraavaksi tulimme vesimattoa, jonka päällä oli pressu. Ensimmäisen kerran tulimme ravissa. Hypyssä en päässyt ollenkaan mukaan, kuten huomaatte varmaan. Kun tulimme saman esteen laukassa pääsin taas hyppyyn mukaan.
Sitten tulimme pysty - kuusi askelta - okseri ja sen jälkeen sama vesimatto, mutta toisesta suunnasta. Ensimmäisellä kerralla tulin välin viidellä, vaikka - oman laskutoimitukseni - mukaan olisin tullut välin kuudella ja vesimatolle tuli todella hassu hyppy, jossa lensin hypyssä ilmaan. Toisella kerralla sain väliin kuusi askelta ja vesimatolle paremman hypyn.
Seuraavaksi tulimme saman alun ja sen perään vielä sarja. Vesimaton jälkeen tuli pieniä suoristusongelmia, linja meinasi mennä päin hiekkakasaa, mutta sain väistettyä sitä. Sarjalla tuuppasin vähäsen eteenpäin, mutta mentiin se yli ihan hyvillä hypyillä.
Sitten tulimme pelkän sarjan ja johtavalla ohjalla okserille. Sain laukan mahtumaan kumpaankin väliin hyvin, kun tuuppauksia ei tullut.
Sitten tulimme radan, johon lisättiin vielä se sama okseri perään. Jouduin sarjan ja okserin uudestaan, koska tuuppasin liikaa ja vauhtia oli sen takia myöskin ihan liian paljon. Uusi yritys ja sama ongelma. Kolmannella kerralla tuuppauksia ei tullut ja sain mentyä välit rauhallisesti. Eikö ole sanonta, että kolmas kerta toden sanoo ? (:
Treenissä hankalaa oli asento, koska sitä alettiin muokkaamaan Onnille sopivaksi. Nyt pitää taittua enemmän lantiosta ja pitää pohkeet edenpänä. Se oli hankalaa, koska asento ei tuntunut omalta. Lopussa se alkoi jo luonnistua paremmin ja tuntua paremmalta.
Tässä kooste :


5 kommenttia:

  1. Unohdit, että mä olin häiritsemässä kokoajan :) ja opetin sut upottamaan videon. ja kiusasin sua lintsil!!!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En unohtanu sua (: En vaan halunnu mainita sua :>

      Poista
    2. Olisit vaa maininnu! peeäs esittele se pinkki huopa ja ota sanvahvistus pois

      Poista
    3. http://lillivoitto.blogspot.fi/2013/01/51-vinkkia-blogistasi-luettava.html?m=1

      Vinkki kolme ja tietty tulin vaa teiän seuraks ❤ tunnit ym meni siinä sivussa :D

      Poista