22. kesäkuuta 2013

Ypäjä Koulu- ja esteleiri 16.6 - 20.6.2013

Tässä tulee se teille lupaamani yhteispostaus leiriviikosta.

Sunnuntai :
Sunnuntaina saavuimme Ypäjälle vähän ennen neljää. Silloin satoi vettä ihan kaatamalla, joten vietiin heppa äkkiä IV- talliin sisälle ja kamat samoin.
Kun astuin ekan kerran sisälle talliin, hyvä etten pyörtynyt siihen paikkaan. Se oli niin hieno ! Siellä oli kunnollinen pesukarsinakin (:


Tallikäytävä toisesta suunnasta
Ja toisesta suunnasta (anteeksi laatu)



Tästä pääsi ulos ja vesariin


Rocksu oli aluksi vähän pallo hukassa, oli sulkeutunut omaan kuoreensa. No, pikkusiskon kanssa hellittiin sitä herkuilla ja rapsutuksilla, johan mieliala parani huomattavasti :D
Heppa vaan ei tykännyt siitä ettei se saanut ruokaansa heti toisena vaan viimeisten joukossa.
Vähän ennen kuutta ajoimme kurssikeskukselle, jossa meidän oli tarkoitus majoittua.
Nimenhuudon jälkeen vietiin omat kamamme huoneeseen numero 5.

Sitten, kun kaikki olivat tulleet lähdettiin katsomaan paikkoja. Ensimmäiseksi käytiin katsomassa talli, jossa tuntihevoset olivat. Siellä oli vain 3 ponia, 5 puoliveristä ja kaikki loput suomenhevosia. Toiseksi käytiin katsomassa Ypäjä- Halli, jossa kaikki tunnit tultiin pitämään. Se oli todella pitkä, mutta kapea.


Sitten mentiinkin takaisin talolle, josta pääsi suoraan Ravintola Ratsumestariin. Siellä syötiin iltapala ja kerrottiin viikko-ohjelma.

Maanantai :
Herätys soi jo kello 6.45, koska aamupala alkoi 7.00. Laitoin heti ratsastusvaatteet päälle ja syömään.
Ensimmäisen ryhmän tunti alkoi 8.30, toisen 9.30 ja viimeisen, jossa itse ratsastin, 10.30. Ryhmiä oli viisi, joten kaksi ryhmää ratsasti 8.30 ja 9.30.
Ennen ensimmäisen tunnin alkua kerkesin siivoamaan Rocksun karsinan.
Pikkusisko ratsasti hepan 9.30 alkavalla tunnilla, joten kerkesin kuvata sen tuntia. Rocksu ei ole tottunut menemään kahta tuntia peräkkäin, joten se oli jo valmiiksi kuuma ekan tunnin jälkeen. Ennen leiriä oli sovittu, että kummatkin menee hepalla sileät ja hyppäävät talon hevosilla, koska yksärin piti mennä kaksi tuntia päivässä. 
Kun pikkusiskon tunti loppui tuli ratsastajan vaihto. Toinen alas ja toinen selkään.
Tästä näet maanantain ensimmäisen tunnin videokoosteen.
Teoria alkoi 13.00, heti lounaan jälkeen. Aiheena oli hevosen varustaminen ja varusteiden pesu. Ensimmäiseksi menimme pesemään suitsia pareittain. Ne suitset oli jo ennestään puhtaat, jotenka niitä ei tarvinnut kauheasti pestä.
Seuraavaksi, menimme katsomaan kuinka hevonen harjataan ja sidotaan kiinni. Siellä näytettiin myös, kuinka laitetaan pintelit ja erilaiset suojat.
Kolmantena pisteenä oli varustaminen. Kuinka laitetaan satula, suitset ja apuohjat ( martingaalit, theidemanit ). Se oli niin tylsää, että meinasin nukahtaa kesken, koska joka ikisellä ja ainoalla leirillä aina nämä samat jutut.
Klo 14.30 alkoi kolmen ensimmäisen ryhmän tunti ja 15.30 kahden ryhmän tunti.
Se oli puomi/kavaletti tunti ja sain alleni Urre- nimisen suokkitamman.
Se tuntui todella oudolta, hirveältä tankilta Rocksun jälkeen. Askellajit olivat jotenkin hirveän nykivät. Urre ei aluksi kuunnellut sisäpohjetta, vaan tunki sitä vasten kokoajan. Kannuksella vähän sanoin sille että nyt kyllä taivutaan, niin oli sitten ihan mukava.
Tästä näet toisen tunnin videokoosteen.
Rocksu pääsi vielä illaksi 16.30 - 19.00 ulos tarhaan Maikki-ponin kanssa.
Iltaohjelmassa meillä oli leirikaste. Se oli kyllä vähän outo. Käveltiin missä lie. Kivaa oli kuitenkin (:

Tiistai :
Karsinan siivouksen jälkeen tuntini alkoi 10.30 taas. Aamulla oli nyt estetunti, joten Rocksulla ratsastettiin vasta iltapäivällä. Sain alleni Olla- nimisen puokkitamman.
Se oli todella kuuma, mutta tykkäsin hirveästi siitä. Heppaa piti ratsastaa niin, ettei sille luotu hirveästi painetta. Pari kertaa tuli hirveän hassu hyppy, koska en päässyt kunnolla mukaan.
Tästä näet ensimmäisen tunnin videokoosteen.
Teoriassa meillä oli hevosen lääkinnästä, perusterveydestä ja sairauksista.
Ekassa pisteessä esiteltiin erilaisia lääkkeitä ja linimenttejä. Siellä myös kerrottiin, miten erilaisia vammoja tulisi hoitaa.
Tokassa pisteessä oli hevosen perusterveydestä. Miten tunnistaa terveen hevosen ja mitkä kertovat sen olevan terve pienillä itse tekemillä tutkimuksilla.
Kolmannessa pisteessä opetettiin tekemään ketjuside ja haude.
Toinen tunti pidettiin Opistohallissa. Siitä en saanut videota. Rocksu oli vähän ihmeissään siitä paikasta, mutta rentoutui.
Aloitimme ympyrällä kevyessä ravissa. Heppa oli pikkaisen hidas takaa, joten herättelin sitä pohkeella. Ympyrällä aloimme tekemään muutaman kierroksen ajan ravi - laukka siirtymisiä.
Rocksu alkoi herätä, mutta yritti aina välillä paeta kädeltä. Aloin ratsastamaan sitä enemmän pohkeella eteenpäin ja heppa myötäsi taas eteenpäin.
Sitten tehtävänä oli tehdä toisella pitkällä sivulla väistöä, ravata lyhyt sivu, siirtyä käyntiin, voltti käynnissä, raviin siirtyminen, toisella lyhyellä sivulla ravissa voltti, siirtyminen käyntiin, väistö jne.
Lopussa heppa liikkui isosti ja rennosti.
Iltaohjelmassa kävelimme kyläkaupalle ja Ratsuriihelle.
Siellä oli kuin taivaassa. Kuolasin taas freejump jalustimia (: Ihanat ♥ Kuolasin myös kaksia oransseja ratsastushousuja, jossa toisissa oli mustat paikat ja oranssit paikat. Kummatkin oli kokopaikat. En vaan muista kummankaan merkkiä tai mallia, teillä aavistusta ?
Kun oltiin hyöritty kaupassa jonkun aikaa, käveltiin vielä kyläkaupalle ja sieltä talolle. Kello oli melkein puoli kahdeksan, kun päästiin tallille. Hepat oli vieläkin ulkona, hups (:

Keskiviikko :
Aamulla oli estetunti ja menin poikkeuksellisesti Rocksulla. Heppa oli innoissaan ja reipas. Hyppäsi hyvin, jos ei yhtä kieltoa lasketa. Se tuli ihan siitä, että heppa tuli huonoon paikkaan.
Tästä näet keskiviikon estetunnin videokoosteen.
Iltapäivän tunti kesti poikkeuksellisesti 1 ½ h, joten teoriaa ei ollut. Aamutunnilla oli saanut päättää haluaisiko mennä esteitä, koulua vai maastoon. Itse olin valinnut maaston, koska kotitallilla ei pääse paljoakaan maastoilemaan.
Heppa oli niin innoissaan, ettei meinannut pysyä nahoissaan. Se meni passagea kokomatkan edellä olevan hevosen hännässä. Laukassa heppa meinasi lähteä viemään.
Maastoreitillä mentiin vedessä, jyrkkiä ylä- ja alamäkiä. Ratsastusken jälkeen heppa oli ihan märkä, hyvä että ei vaahdonnut. Mä en tiennytkään että Rocksu olisi niin taitava kouluhevonen. Kanget vaan päähän ja Kür ohjelmia ratsastamaan GP- tasolla (:
Sitten oli vielä hevosten esitttely. Joten suitset takasin päähän ja heppa pihalle. Hevoset esiteltiin kuin näyttelyissä. Sain Rocksun seisomaan paikallaan todella hyvin. Sitten katsottiin vielä hevosen karsina ja varusteet.
Iltaohjelmassa oli makkaran paistoa ja kuvattiin leiritervehdys seuraaville leiriläisille.

Torstai :
Aamulla meillä oli leirikisat. Ratsastin toisessa ryhmässä, joka alkoi 9.30. Rata oli temppurata. Rocksu oli aluksi todella ihmeissään, mikä tämä on ? Innostui sitten ja meni kokoajan korvat hörössä. Radalla tuli yksi kielto, johtuen omasta tyrkkäyksestä. Sijoituttiin jaetulle 7. sijalle (:
Tästä näet leirikisaradan.


Tälläisiä olivat radan esteet
Rocksu näytti tältä, kun pääsi radan jälkeen talliin (:
Vietiin vielä tuntihevoset laitumelle. Sain viedä Ollan. Se steppasi kokomatkan ajan vieressä, oli käsi sen jälkeen todella kipeä. Kun päästettiin hepat suitsista ne lähtivät kiitoa suoraan metsään.
Mentiin Ratsumestariin. Siellä jaettiin leiritodistukset, paidat ja ruusukkeet.
Lastattiin omat kamat autoon, haettiin heppa ja sen kamat. Lähettiin kotiin (:

Oma mielipiteeni leiristä vielä :
Opetus koulutunneilla ei ollut sitä mitä olin odottanut. Tehtävät oli ihan yksinkertaisia ja helppoja, olisi saanut olla kehittävämpää. Olisin halunnut myös, että Laura olisi opettanut meille koulua. Eli odotukset olivat korkeammalla.

Estetunnit olivat ihan hyviä, mutta palaute olisi saanut olla rakentavampaa eikä vaan ' hyvä hyppy ' , vaikka hevonen olisi tullut ihan huonoon paikkaan ja hyppy olisi ollut hassu.

Teoriassa aiheet olisivat saaneet olla paljon mielenkiintoisempia, ei niitä perusjuttuja.
Muuten tykkäsin leiristä todella paljon ja hauskaa oli (:


1 kommentti: