9. tammikuuta 2014

Kuulumisia

Taas ei ole täällä ollut postauksen postausta, mutta yritän saada tehtyä jotakin. Ensi viikonloppuna (11.1-12.1) olisi tarkoitus mennä vihdoinkin niihin aluekatsastuksiin. Toivotaan vaan ettei heppa taas ala ontumaan! Mitään sen ihmeellisempää ei ole tapahtunut. Onni on ollut tosi kiva ja reipas ratsastaa nyt pitkän aikaa. Sille on varmaan annettu joku ihmeen piristysruiske tai jotain. Välillä se meinaa ihan viedä mua siellä, mutta ei kuitenkaan sitten ihan viitsi.
Tiistaina (31.12) sileän tunnin lopuksi teimme pitkillä ohjilla kaikenlaisia tasapainoharjoituksia. Pyöritimme käsiä ja pidimme niitä ylhäällä.
Perjantai (3.1) oli estetunti. Onni oli tosi kiva sekä reipas. Nyt estetunneillakin heppa on liikkunut reippaammin heti alusta, mutta aina välillä sitä joutuu muistuttamaan eteenpäin liikkumisesta. Onni on myös alkanut kiskomaan kaulalle ja viemään mua esteiden jälkeen, joten sen pää nostetaan ylös heti esteen jälkeen. Lopuksi hyppäsin 105 cm okserin.
Lauantaina (4.1) Beda ratsasti Onnilla mun pitämällä tunnilla ja Rocksun vuokraaja meni sitten papalla.
Sunnuntaina (5.1) tein paljon taivutuksia ja peruutuksia. Peruutuksissa on nyt sääntönä, ettei Onni saa laskea päätään alas vaan sitten sen pää noustetaan ylös. Heppa oli tosi kiva, ehkä vähän laiska.
Maanantaina (6.1) oli estetunti. Onni oli jo alusta tosi reipas, mutta se meinasi alkaa seilaamaan puolelta toiselle. Teimme paljon teknisiä asioita, etäisyyksiä ja tekninen tehtävä, jossa lähestyttiin lävistäjällä olleita ristikoita "väärästä" suunnasta. Se oli hankalaa aluksi, mutta sain kuin sainkin sen onnistumaan loppujen lopuksi. Onni myös yllätti jättipukilla, kun komensin sitä liikkumaan enemmän eteenpäin sen melkein siirtyessä käyntiin. En kylläkään tippunut, mutta siinä meni ilmat pihalle ja pää oli hetken aikaa vähän kipeä ja sekaisin. Teimme lopuksi radan: 1. okseri oikeaan kierrokseen -5 askelta - 2. okseri lävistäjällä, 3. kapea vasempaan - 5 askelta - 4. pystymuuri lävistäjällä, 5. sama okseri kuin 1. - 5 askelta - 6. kapea n. 70-80cm korkeudella. Sen jälkeen pari kertaa tulin vielä 2 okserin metrikymppinä. Ensimmäinen hyppy oli kilometrihyppy, jossa Onni lähti hirveän kaukaa. Seuraavan kerran Onni tuli lähemmäs ja hyppäsi paremmin.
Tekninen tehtävä
Rata
Tiistaina (7.1) oli sileän tunti. Onni oli reipas ja kiva ratsastaa. Teimme tunnilla takapään väistätystä ympyrällä harjoitusravissa, laukassa temmon vaihteluita ja kevyttä ravia ilman jalustimia.
Keskiviikkona (8.1) tein siirtymisiä, temmon vaihteluita ja taivutuksia. Onni oli ajoittain todella hyvä, mutta välillä se taas yritti laiskotella ja alkaa madella. Lopuksi heppa oli kyllä tosi kiva ratsastaa!
Torstaina (9.1) eli tänään tein peruutuksia, temmon vaihteluita ja ravista pysähdyksiä. Onni oli todella laiska, mutta liikkui hyvin. Sitä joutui kokoajan muistuttamaan eteenpäin pyrkimyksestä. Oli se lopuksi ihan kiva.
Alla vielä kuva siitä uudesta Kingslandin hupparista
Tää kuva on sentään siedettävä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti