2. helmikuuta 2014

Ensimmäistä kertaa tänä talvena ulkona ratsastamassa

Tänään olin ratsastamassa ulkona, kun lunta oli tullut maahan sen verran ettei pohjan kovuus haittaa! Onni oli aluksi vähän epävarma, kun sillä ei ole varmaan muutamaan talveen menty ulkona lumessa kunnolla. Itseänikin jännitti, kun ei sitä tiennyt miten Onni suhtautuisi ulkona ratsastukseen. Pakkastakaan ei ollut onneksi kuin suurin piirtein -3 astetta!
Koko ratsastuksen ajan menin suhteellisen löysillä ohjilla, jotta Onni saisi katsottua jalkoihinsa mahdollisimman hyvin. Alussa se tosiaan oli vähän epävarma, joka näkyi hidasteluna. Kuitenkin heppa reipastui loppua kohden hurjasti! Käynnissä se meni tosi hyvin samoin ravissa, mutta kun piti alkaa laukata niin silloin Onnia joutui ratsastamaan tosi paljon eteenpäin. Se kun ei meinannut pitää edes laukkaa yllä vaan heti kun ei ratsastanut eteen heppa siirtyi käyntiin. Lopussa sillä pystyi jo ihan laukata täysillä, kun heppa sai varmutta laukkaamiseen! Luulen myös, että etukavioissa olleet tilsatkin hankaloittivat liikkumista, mikä teki Onnin varovaisemmaksi. 


 
 
Aina ei voi onnistua...
 


Otin vielä muutaman kuvan hepoista tarhassa. Rocksu tuli kokoajan ihan kiinni kameraan, joten siitä oli tosi vaikea saada kuvia! Onni taas roikkui langoista, jota se on alkanut tekemään tarhassa. Eli nykyään se ei pelkää lankoja ollenkaan kun niissä ei ole tällä hetkellä sähköjä. Onni oli saanut Vera- ponilta yhtenä päivänä naamapesun! Vera oli nuollut KOKO Onnin naaman märäksi ja Onni vieläpä nautti siitä, hahah!


 
Muuten ollaan treenailtu ihan tavallisesti. Onnilta vähennettiin ruoasta pari desiä kauraa, kun se on aina välillä riepotellut mua ympäri maneesia. Nyt se on ollut parempi ja tasaisempi sileällä ja hypätessä. Uusi ongelmakin on ilmestynyt näköpiiriin, nimittäin oma suuni. Nyt olen jostain ottanut tavaksi marista Tepolle vastaan. Yleensä marisen eniten sen jälkeen kun jokin on mennyt pieleen eikä täydellisesti kuin olisin halunnut. Viime estetunnilla otettiin ihan jesarirulla estetolpan nokkaan. Sillä sitten olisi teipattu mun suu kinni, jos olisin alkanut marisemaan. Mutta vaikka kuinka yhdessä vaiheessa otti päähän niin sain kuin sainkin pidettyä mölyt mahassa ja näin vältyin teippaukselta.
Pitkästä aikaa viime tiistaina kävin myös sileällä. Hypättykin on 2 kertaa viikossa, kun siellä on enemmän ongelmia.
Käytiin perheen kanssa tammikuun alussa LUX Helsinki- valotapahtumaa. Otin siellä muutamat kuvat valoista. Vähän oli kylmä, mutta ihan kiva tapahtuma oli!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti