25. joulukuuta 2016

Hyvää Joulua!


Suoritimme eilen Bedan kanssa jouluaatto ratsastuksen puoliksi, kun tosiaan hevosia on enää yksi ja halukkaita ratsastajia kaksi. Menimme tallille vähän myöhemmin, jotta saataisiin ratsastaa rauhassa koska puoli kymmenen maissa alkoi niin sanottu jouluratsastus. Se on ruuhkaisin hetki ratsastaa jouluaattona kun maneesissa taitaa ollut joskus pahimmillaan 8-9 ratsukkoa, ehkä hetkellisesti enempi. Tällä kertaa Onni sai olla maneesissa koko ajan yksin, tai no sai ja sai. Jos Onnilta kysytään niin hänet pakotettiin maneesiin yksin. Vaikka se on reipastunut hurjasti, niin edelleen se inhoaa olla yksin maneesissa varsinkin jos ulkona on niin kamala myrsky että ovet ja seinät vaan paukkuu. Beda ratsasti ekat puoli tuntia ja mä sitten toisen puolikkaan.
Onni oli aluksi hyvin huolestuneen oloinen. Sillä oli kamala kiire äkkiä pois. Onni painoi tuhottomasti kädelle, joten aloitin ratsastamalla pysähdyksiä ja peruutuksia käynnissä. Ravissa hain hyvää tahtia ja eteenpäinpyrkimystä ja sitä, että saisin Onnin kunnolla ohjan ja pohkeen väliin. Vasta päästyään laukkaamaan Onni alkoi oikeasti lopettamaan kädelle painamisen. Tein sen kanssa vastalaukkoja siten, että menin puolikkaan maneesin mitan vastalaukkaa, jonka jälkeen vaihdoin laukan myötälaukkaan. Ratsastin myötälaukassa toisen puolikkaan ja vaihdoin sen jälkeen laukan takaisin vastalaukkaan. Lopuksi tein muutaman kokoamisen ja lisäyksen laukassa. Onni oli lopuksi todella hyvä, kun se sai päälle työmoodin!

Ainiin unohdinkin tehdä postauksen koulurataharjoituksista jotka olivat jo tämän kuun kolmas päivä. Menin siis ensimmäisen helpon A:ni ja kolmannet Onnin kanssa yhteiset koulu"kisat". Tuomari oli tiukka ja saatiin radasta noin 52%. Olen todella tyytyväinen suoritukseen, koska ensinnäkin päästiin läpi muutamista rikoista huolimatta sekä muistin koko radan vaikka juuri ennen suoritusta tuli mulle joku ihmeellinen jännitys. Olenhan mä paljon koulukisoja mennyt Rocksun kanssa mutta taisi alkaa jännittämään juurikin se ajatus "Hui, eka helppo A".
Alku radassa olikin liikaa varmistelua sekä aika väkinäistä ratsastusta, mutta radalla tulleessa pysähdyksessä ja peruutuksessa sain itseni rentoutetttua ja sen jälkeen rata lähtikin sujumaan paljon luontevammin. Onni teki ensimmäisen rikon ensimmäisessä lisätyssä ravissa ottamalla muutaman laukka-askeleen. Toinen rikko tuli keskilaukka lävistäjällä, kun lopussa se pääsi vaihtamaan. Ja kolmas taisi tulla toisessa vastalaukassa, kun jouduin Onni kerran vaihtoi vastalaukan pois ja takaisin, jonka jälkeen jouduin aika voimakkaasti ratsastamaan sen takapäätä ulos jottei sama toistuisi uudestaan. Onni oli koko radan vähän liian avoinaisessa muodossa, se olisi saanut olla kootumpi.
Olin radan jälkeen yhtä hymyä, koska olin todella onnellinen tästä onnistumisesta. Ensi kaudella sitten lisää A:n ratoja, jotta saadaan rutiinia. Vai tehdäänkö samalla lailla kuin ennenkin Onnin kanssa eli mennään vain yksi rata tasoa korkeammalla eli ensi vuonna olisi vuorossa Vaativa B ;) Eli Onni on ollut meillä noin 3,5 vuotta. Olen sen kanssa mennyt ensimmäisenä vuotena yhden helpon C:n. Toisena vuotena menin yhden helpon B:n ja tänä vuonna yhden helpon A:n.
Harjoitukset olivat samalla pukuratsastus, joten pukeuduin itsenäisyyspäivän teemaan, koska itsenäisyyspäivä oli silloin melkein ovella. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti