5. syyskuuta 2017

Kesä tuli ja meni

 Moi taas pitkästä aikaa! Kesä on ohi ja parin viikon päästä mulla on edessä eka yo- koe. Kirjotan nyt syksyllä vain filosofian. Mulla on myös inssi parin viikon  päästä, toivottavasti pääsen siitä ekalla läpi! Tällä viikolla on paljon ohjelmaa etenkin loppuviikosta. Torstaina koululla on luvassa 100 aamua, jolloin saan mennä kouluun yökkärissä, tai no mikään ei estä menemästä muinakin päivinä :D Perjantaina täytän vihdoin ja viimein, pitkän odotuksen jälkeen, 18 vuotta. Uskomatonta. Se päivä tulikin loppujen lopuksi todella nopeasti. Sunnuntaina pidetään synttärijuhlat sukulaisten kanssa ja oikeana päivänä, eli perjantaina, pidän kavereiden kanssa pienet juhlat! Kiirettä siis pitää!



Onnille kuuluu hyvää. Se on ollut nyt aivan älyttömän hyvä ratsastaa ja ollaan taas löydetty takajalat alle paremmin kuin ennen. Viime viikon maanantain sileän tunnilla varsinkin tuli sekä mulle että Onnille oikea ahaa-elämys siitä, miten ne takajalat voidaankaan saada polkemaan alle. Onni on saanut kesän ja kevään aikana itselleen aika paljon lisää lihasta takapuoleen, selkään ja kaulaan sekä alkanut löytämään vatsalihaksetkin. Katsottiin tuossa muutama päivä sitten pitkästä aikaa Onnin satulan sopivuus ja se sopii onneksi vielä aika hyvin karvan kanssa.



Kisoissa ei olla käyty koko kesänä, en minä enkä Beda. Nyt lähiaikoina olen kyllä jonkun verran katsellut lähellä olevia koulukisoja, jos vaikka jossain vaiheessa voisi käydä ratsastamassa jonkun helppo A tai B luokan. Ennen kesää olin miettinyt, että olisi todella kivaa osallistua aluemestaruuksiin Onnin kanssa tänä vuonna, koska kyseessä on mun vika junnu vuosi. Ei se ratakaan ole kuin helppo A -tasoinen joten se olisi ihan munkin ratsastettavissa. Myös mun sisäinen kouluratsastaja on innostunut tästä kouluratsastuksesta myös sen verran, että olen vilkuillut kankia Onnille. Saa nähdä, saako Onni sellaiset päähänsä jossain vaiheessa!


Kesän alussa vietin kaksi viikkoa Kiinassa. Asuimme suurimman osan ajasta hotellissa Pekingissä, mutta toisen viikon loppupuolella kävimme kolmen päivän matkalla Xi'anissa. Pekingistä Xi'aniin kestää junalla 6 tuntia, joten junassa kerkesi hyvin lukea ja nukkua. Kokonaisuudessaan matka oli aivan uskomaton. Kahdessa viikossa kerkesi kokea vaikka ja mitä. Vierailimme paljon eri paikoissa, kuten Kielletyssä kaupungissa, Taivaallisen rauhan aukiolla, Houhai järvellä, Kiinan muurilla ja Xi'anissa kävimme katsomassa Terrakotta -sotilaita ja kiersimme Xi'anin kaupunginmuurilla sekä muslimikorttelissa. Opiskelimme myös hieman kiinan kieltä ja kulttuuria. Itse pidin eniten vierailusta Kiinan muurilla ja Terrakotta -sotilaista!


Koko matkan ajan oli todella kuuma, kengän pohjatkin sulivat hieman kun käytiin Kiinan muurilla ja Kielletyssä kaupungissa :D Sataa alkoi vasta päivää ennen lentoa takaisin Suomeen. Ja silloin alkoi sataa vähän liikaa, koska hotellin katto alkoi vuotaa lähtöpäivän aamuna.
Kiinassa oli todella turvallisen tuntuista kokoaika, vaikka välillä liikuimmekin ulkona melko myöhään. Pekingin hotellin lähellä olevalla ostoskeskuksen pihalla järjestettiin iltaisin tansseja, joihin kuka vain sai osallistua ja pitihän meidänkin osallistua niihin kerran!
Haluaisin kovasti matkustaa toisen kerran Kiinaan joku päivä ja käydä uudestaan ainakin Kiinan muurilla sekä matkustaa myös muihin kaupunkeihin kuten esimerkiksi Shanghaihin!

Kiinan muuri


Temple of Heaven
Terrakotta -sotilaat
Muslimikortteli
Xi'anin kaupunginmuurilla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti