18. heinäkuuta 2013

Centered Riding - tunti

Tänään eli keskiviikkona laitettiin hepat traileriin, oli ensimmäinen yhteinen matka ja hyvin meni. Lähdettiin ajamaan Poni-Hakaan.  Siellä meille pidettiin Centered Riding- koulutunti, opettajana Synnöve. Kiitos tunnista !
Ratsastin toista kertaa Onnin koulusatulalla, joten se tuntui ihan sika oudolta. Mutta loppua kohti satula alkoi tuntua omalta (:

En löytänyt itsestäni tälläistä kuvaa, joten oli
pakko laittaa tämä
Kumpikin meistä sai pallot pyllynsä alle näin. Sillä saatiin tuntemaan istuinluut paremmin.  Niillä ratsastettiin voltteja ja harjoitusravipätkiä. Itse huomasin kyllä oman istunnan paremmin palloilla varsinkin volteilla. Harjoitusravi oli vaikeaa, koska tuntui, että pallot meinaavat lähteä kokoajan valumaan pois. Kun pallot otettiin pois tuntui, että istuin syvemmällä satulassa ja istunta oli helpompi hakea. Ainoat hyvät kuvat, joissa mulla on pallot pyllyn alla ovat nämä :
 




Sehän näyttää ihan kouluhevoselta !

Synkky näytti myös lift´in, jossa kulmassa tehdään kädellä reipas ylösalas liike. Ei kiskasemalla ylös vaan nostamalla vähäsen kättä ylös ja laskemalla se takaisin alas. Näin hevonen ei " kaadu " kulmassa vaan nostaa paremmin etupäätä ylös taivuttaen itseään ja kulma sujuu notkeammin. Se oikeasti toimi. Kulmissa Onni tuntui paljon notkeammalta ja kulma meni rennommin ja vaivattomammin.


Teimme tunnilla myös väistöjä. Itse meinaan väistöissä lähteä ylävartalolla tyrkkimään heppaa sivuun. Se hidastaa ja vaikeuttaa liikettä. Sain pidettyä ylävartaloni kurissa. Harjoitusravissa, kun tulimme väistöä muutaman kerran Onni lopetti ravin kesken. Se johtui siitä, että lähdin tyrkkimään taas ylävartalolla sivulle ja siksi heppa ei pystynyt ravaamaan.

 
 











Lopputunnista Onni liikkui todella hyvin. Ryhdikkäänä ja omalla moottorilla. Itsestä tuntui aika paljon, että heppa ei liiku mihinkään vaan on vain paikallaan jynnäämässä.
 


Moni istuu helposti hartiat lysysssä ja huonossa ryhdissä...

... Ja tässä on oikea asento: hartiat takana ja selkä suorana.
Huomaa ero, hihi (: 

1 kommentti: