10. heinäkuuta 2013

Ratsastusta pienen viime viikkoisen tauon jälkeen

Maanantain sileästä kooste :
Tehtiin avoa, jossa meinasin kokoajan valua oikealle ja tehdä sulkua vahingossa
Tehtiin voltteja, joissa mun pitäisi saada taipumaan enemmän lopussa, eikä antaa suoristua niin paljon ja oikeassa kierroksessa kallistua sisäänpäin
Tehtiin nostoja, jossa pitäisi saada pidettyä Onni suorana.
Heppa tuntui suht reippaalta, mutta oli pienesti laiska johtuen varmaan näistä laidunpäivistä


Tiistain sileä:

Aloitimme tekemällä kevyessä ravissa voltteja siten, että jokaisella voltilla piti saada tehtyä yksi ravista käyntiin siirtyminen ja yksi käynnistä raviin siirtyminen. Ja käynnin aikana piti väistättää vähän takapäätä ulos. Onni yritti olla kuuntelematta raviin siirtymiskäskyjä + väistättävää sisäpohjetta. Kun vaan sille sanoi, että sähän kuuntelet mua niin sitten mitään  " jääräpäisyyksiä " ei ollut.
Jatkoimme samoilla volteilla tehden joka voltilla ravilisäyksen ja matkalla seuraavalle voltille piti hidastaa. Heppa ei meinannut lähteä eteenpäin voltilla vaan jäädä siihen samaan raviin, joten raippa ja maiskautus yhtäaikaa ja sitten ravattiin eteenpäin. Sain lopulta Onnin lähtemään reippaampaan raviin pelkällä pohkeella (:
Seuraavana tehtävänä oli tehdä toisella pitkällä sivulla avotaivutus ensin käynnissä pari kertaa ja sitten ravissa. Pitkänsivun toisessa päässä olevassa kulmassa nostettiin laukka ja tehtiin paljon voltteja. Ja toisella puolella kenttää ravin kautta käyntiin. Ja alusta (: Avotaivutusta oli todella vaikea tehdä harjoitusravissa, koska siinä on niin vaikea istua alas pompottavuuden takia. Avotaivutuksesta meinasi tulla sulkutaivutusta, mutta sain sen sitten jotenkuten onnistumaan. Muutaman kerran oikeassa kierroksessa ei meinannut nostaa laukkaa, mutta pienten " neuvottelujen " jälkeen nosti kiltisti.
Tiistaina menin myös ilman kannuksia, koska mun pitää saada omat jalat paremmin paikoilleen.

Keskiviikkona eli tänään, päästiin, vihdoin ja viimein, näkemään, kun hepat oli yhdessä laitumella (: Siellä ne söivät vierekkäin ilman mitään ongelmaa, tässä teille pari kuvaa :





Onni tuli heti portille, mutta ...


... Rocksu jäi vain syömään sinne (:


Odotettiin vielä, että pikkusisko saa haettua Rocksun, koska herra oli sitä mieltä
, että me voimme lähteä ihan hyvin ilman häntä
Ratsastin tänään pitkästä aikaa maneesissa, koska ulkona oli sateinen ilma.
Taivuttelin Onnia volteilla ja ympyröillä. Tänään otin mukaan kouluraipan, joten aina kun heppa meinasi laiskotella olemalla kuuntelematta pohjetta, vähän näpäytin raipalla. Muuten sain Onnin taipumaan hyvin sisäpohkeen ympäri ja liikkumaan reippaasti eteenpäin. Välillä katseli pieniä vihreitä miehiä :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti