7. syyskuuta 2013

Håckan Wahlmanin kouluvalmennus 2.9.

Oltiin taas vaihteeksi tuuppailemassa koulua Håckan Wahlmanin kouluvalmennuksessa Haarajoen Ratsutallilla.
 Valmennus alkoi kello 18 Håckanin kysellessä kaikenlaista, kuten nimet ( siis minun ja hepan ) ja vähän sukua + muuta. Håckan sanoi myös, että Onni on oikein hieno ja raamikas hevonen (:
 Aloitimme itsenäisellä verryttelyllä ravissa kumpaankin suuntaan, kun Håckan katsoi meidän perusratsastusta ja selitti tärkeät ratsastuksen asiat. Eli ratsastajan ulkoasu, hevosen suoruus ja energisyys. Hevosen energisyys pitäisi olla sellainen, että se olisi kokoajan menossa, mutta pidätteistä se kuitenkin malttaa vähän rauhoittua. Eli siihen me tähdätään Onnin kanssa ;D
 
 
 Ympyrällä taivuttelimme heppoja kevyessä ravissa. Onni liikkui hyvin, muttei niin hyvin eteenpäin.Håckan kysyi, että mikä on harjoitusravin temmon nopeus. Sitä en aikaisemmin tiennyt, mutta nytpähän tiedän (: Se on 230m - 250m/min.
 Sitten siirryimme laukkaan ja kumpikin omaan päätyynsä ympyrälle. Håckan tuli ympyrän keskelle ja hänen ympärilleen tehtiin pienen pientä volttia.



 Siirryimme käyntiin ympyrällä väistättäen takapäätä ulos. Håckan tuli auttamaan kouluraippani avulla, kun siitä ei meinannut tulla mitään. Heppa ei yksinkertaisesti meinannut väistättää. Håckan näpäytti raipalla kylkeen, kun painoin pohkeella kevyesti kylkeen. Heti kun heppa reagoi siirtymällä sivuun, pohje muuttui passiiviseksi. Raippaa joutui käyttämään aika monta kertaa ennen kuin Onni ymmärsi, että kannattaa kuunnella kevyttä pohjetta niin ei käytetä raippaa. Loppujen lopuksi heppa väistätti oikein hyvin ulospäin.  Håckan sanoi minulle, ettei Onni ole peruslaiska hevonen, vaan sen on vaikea tulla oman mukavuusrajan yli ja siksi se on sen verran laiska. Hän sanoi myös, että minun pitää alkaa ratsastamaan sitä joka ratsastuksessa aina pienen hetken sen mukavuusrajan yli. Jatkoimme harjoitusravissa. Yritin saada istuntaa paremmaksi, jotten pomppisi niin paljoa. Håckan vain sanoi, että minun on hyväksyttävä se, että pompin satulassa. Hän sanoi, että jokaikinen ratsastaja pomppii satulassa, myös kaikki ne GP- tason kouluratsastajatkin pommpivat satulassa, mutta eivät niin näkyvästi.
Kyllä me edes vähän näytetään kouluratsukolta !
 

 Lopuksi nostimme vielä laukan ja teimme temmon vaihteluita : harjoituslaukka - keskilaukka - harkoituslaukka jne. Aluksi Onnia joutui ratsastamaan pidempään eteenpäin, mutta loppua kohden se alkoi lisäämään pienestä pohkeen painalluksesta ! Muutenkin Onni muuttui todella kivaksi ratsastaa ja sain sen muotoakin lyhennettyä.
Tunnin jälkeen kiersimme paikan ympäri. Hepat tykkäsivät paljon, kun pääsivät kävelemään muualle kuin kentälle.
Videot valmennuksesta tulevat perässä, koska minun pitää saada ne editoitua !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti