25. huhtikuuta 2015

Kauden toiset kisat 19.4.2015

Viime viikon sunnuntaina eli 19.4 pakattiin tällä kertaa molemmat hepat auton kyytiin ja ajettiin Nurmijärvellä sijaitsevalla Provincia - tallille, jossa järjestettiin 1-tason estekilpailut. Hyppäsin taas luokat 80cm ja 90cm. Itse en paljoakaan tykkää siitä, että hevoset käyvät samoissa kisoissa samaan aikaan. Onni kun heittäytyy heti läheisriippuvaiseksi Rocksua kohtaan, joten sitä ei voi pitää trailerissa odottamassa ettei se riko itseään riehuessaan siellä. Myöskään sitä ei oikein voi taluttaa, koska silloin se säikkyy kaikkea mahdollista ja riehuu minkä kerkeää Rocksun lähdettyä sen näköpiiristä. Onni meinasikin mennä parin hevosen päälle kun talutin sitä sekä lähteä raahaamaan mua joidenkin tummien hevosten luo, joita luuli Rocksuksi. Talutin Onnin takaisin trailerille jossa laitettiin sille kamppeet niskaan ja selästä käsin yritin sitä tallipihalla kävelyttää. Kuitenkin silloinkin se meinasi ottaa ja lähteä etsimään Rocksua.


Tällä tallilla kenttä, jossa verkka oli, sijaitsee noin 300 metrin päässä maneesista  ja sinne kuljetaan polkua pitkin alamäkeä alas. Onni käveli ihan kiltisti puoleen väliin asti kunnes vastaan tuli musta hevonen, jota Onni luuli Rocksuksi ja meinasi lähteä sen perään. Sain sen kuitenkin jatkamaan matkaa ja melkein kentälle päästyämme se päättikin kääntyä takaisin. Pyöräytin nokan oikeaan suuntaan ja olimme päässeet maaliin. Onneksi sain mennä kentälle kävelemään vaikka kyseessä vasta oli 60cm verkka. Onni oli siellä rauhallinen sillä Rocksu oli sen kanssa samassa tilassa. Kun Rocksun piti lähetä maneesille, menin Onnin kanssa perässä. Tallipihalla se meinasi taas riekkua joten äiti tuli riimunnarun kanssa taluttamaan. Pääsin siis pitkästä aikaa talutusratsastukseen, haha! Onni rauhoittui heti ja selvisi hengissä siitä että Rocksu kävi hyppäämässä puhtaan suorituksen. Lähdettiin suoraan takaisin verkalle jonne pääsin taas kävelemään. Kun Rocksun piti lähteä, en mennyt perään vaan jäin kentälle kävelemään. Onni ei tainnut huomata Rocksun lähtöä vaan jäi tyytyväisenä kävelemään. Vasta kun olin kaksin toisen ratsukon kanssa, se taisi tajuta Rocksun puuttumisen sillä heti heppa rupesi huutelemaan.


80cm verkka meni muuten hyvin, sain pidettyä vasemman käden paikoillaan jota olin vispannut lähestymisissä viime viikon torstaina estetunnilla, paitsi että aloitin verkkaamaan aivan liian aikaisin jonka vuoksi jouduin kävelemään melko pitkän ajan ennen radalle menoa. Ennen varsinaista rataa sai ottaa halutessaan verkkahypyn ensimmäiselle esteelle. Onneksi otin hypyn, koska Onni tuntui vähän jäiseltä hypyssä ja sitä sai hieman työntää esteelle. Radalla Onni oli alusta asti paljon skarpimpi ja varman tuntuinen. Sain ratsastettua perusradan puhtaasti ja koska meno oli niin varman tuntuista uskalsin uusinnassa ratsastaa jo aikaa. Tämä kannatti, sillä sijoituimme viidensiksi! Kunniakierroksen alussa Onni oli todella innoissaan menossa eteenpäin, mutta puolessa välissä se kyllästyi ja loppu kierroksen ajan sitä piti vähän hoputella.
80cm rata



90cm luokassa oli niin vähän osallistujia että sain verkata ylhäisessä yksinäisyydessäni. En tehnyt mitään ihmeellistä siellä, ainoastaan otin muutaman hypyn ratakorkeudella. Onni oli mutten ihan jees, mutta itse sössin totaalisesti yhden lähestymisen. Juuri kun piti hypätä vispasin jotain vasemmalla kädellä, joten Onni meni siitä hämilleen ja pysähtyi kaataen koko esteen. Kun saatiin este kasaan, sain pidettyä käteni paikallaan ja hyppykin onnistui. Ennen rataa otin taas sen hypyn.


Radalla Onni oli ihan liekeissä ja uusinnassakin ratsastin aikaa. Uusinnassa yhdelle esteelle tultiin aika kauas, jonka seurauksena heppa vähän lähti. Kun tein pidätteen Onni tulikin odotettua paremmin takaisin ja siirtyi raville muutaman askeleen ajaksi. Ravin sähläyksen takia linja seuraavana olevalle sarjalle kärsi kun ajauduttiin vähän liian sivuun, mutta sain ohjattua sen tolppien väliin. Tästä luokasta lähti toinen sija! Oltiin äidin ja isin kanssa varmoja etten sijoittuisi kummassakaan luokassa, mutta niistä irtosikin ruusukkeet Ruotsin lipun väreissä! Beda kylläkin oli oikeassa sanoessaan että sijoittuisin.
90cm rata

Kun Onnia ei kiinnosta :D
Eli tällä kertaa oli onnistunut kisareissu. Kahdesta radasta kaksi sijoitusta, melko hyvin viime kisojen tuloksiin nähden ja myös siihen kun vertaa viime kauteen varsinkin 90cm ratoihin sillä kaudella. Teppokin oli sitä mieltä näistä radoista, että ne olivat parhaat ratsastamani radat ikinä, uusinnat jopa ratsastin vielä paremmin! Oli tosi kiva kuulla se, koska itsestänikin tuntui siltä. Sain pidettyä pohkeet kiinni enkä puristanut polvella. En myöskään vispannut radoilla vasemmalla kädelläni. Huomenna on vuorossa taas 1- tason estekisat luokkina 80cm ja 90cm. Näiden kisojen jälkeen on 1.5 luvassa kauden ekat kisat 2-tasolla Laaksolla TuuRin kisoissa! Siellä hyppään perjantaina 85cm ja 95cm ja muina päivinä, lauantaina ja sunnuntaina, olen töissä jossakin kentällä. Toivotaan että tällä kertaa ei tarvitsisi käydä ambulanssissa niin kuin viime vuonna. Mutta voihan sitä aina harkita, varsinkin jos on hyvännäköistä ambulanssimiehistöä, heh! Laakson kisojen jälkeen Onni saakin vähän taukoa kisoista ja tauon jälkeen katellaan mitä sen jälkeen hypätään. Jos kaikki sujuu yhtä hyvin kuin juuri tarinoiduissa kisoissa, voisi harkita kokeilemista 100cm luokassa.

1 kommentti:

  1. Teeppä Iida postausta vähä, on nii kiva lukee kuulumisii välil :)

    VastaaPoista