6. huhtikuuta 2015

Pitkäperjantain kisat Riders Innillä



Vihdoin ja viimein avattiin tämänkin vuoden estekisakausi. Ensimmäisenä kisapaikkana toimi juuri valmistunut Riders Inn, joka sijaitsee Hyvinkään Hyyppärässä. Pakko sanoa, että tallin maneesi oli todella hieno! Hyppäsin luokat 80cm ja 90cm ja vaikka tuloslistalla näkyy tuloksena hylätty, en kuitenkaan ole tyytymätön ratoihin varsinkaan 90cm luokan rataan. Yleensä kun Onni kieltää, olen jollain tasolla hermona. Kuitenkin nyt sain pidettyä itseni rauhallisena ja Onnin esteiden yli.


Kun menin kasinkympin luokkaa varten verkkamaneesille tuli maneesin edustalla vapaana oleva poni suoraan vastaan. Onni ottikin siitä heti virtaa itseensä ja kasvoi melkein kaksi metriseksi puhisevaksi orhiksi joka olisi voinut pyörähtää ympäri ja  lähteä kaahaamaan pois paikalta tiukan paikan tullen. Kuitenkin poni saatiin kiinni ja Onnin ei tarvinnut suorittaa pakomatkaansa. Äksidentistä huolimatta Onni kuitenkin rauhoittui verkassa ja sain sen ratsastettua oikein kivaksi. Sisälle kisamaneesiinkin Onni meni todella reippaasti. Kuitenkaan ensimmäiselle esteelle en ottanut tarpeeksi laukkaa, joten heppa kielsi jo kaukaa sille. Ajattelin siinä tilanteessa sitten, että jos hevonen hyppää metrinkin okserin puhtaasti aivan paikaltaan, niin kyllä se tuollaisen pienen okserinkin yli pääsee leikiten. Onni ei ollut suunnitelmasta samaa mieltä vaan halusi mielummin peruuttaa vielä kauemmaksi. Suunnitelma ei toiminut joten kävelytin Onnin haistamaan estettä jonka jälkeen nostin uuden laukan ja maiskutuksen avulla sain Onnin esteen yli. Ykkösen jälkeen kakkonenkin  meni hyvin, joskin jäin hieman jälkeen. Kolmoselle tullessa laukka kuoli liikaa kaarteessa ja Onni stoppasi sen eteen. Paremmalla laukalla kun lähestyin estettä niin yli mentiin ihan helposti.


90cm luokkaa varten otin tappoasenteen, yhdellekään esteelle Onni ei kiellä. Asenne kesti kuudennelle esteelle. Kuudes este sijaitsi ihan maneesin laidan vieressä ja jouduin hieman puskemaan Onnia ulospäin. Siinä tilanteessa varmaan rupesin pidättämään hengitystä ja se kostautui seitsemännelle esteelle. Paria askelta ennen seitsemäntä estettä Onni teki nopean hidastuksen jolloin itse hieman horjahdin eteenpäin ja Onni pääsi pakenemaan esteen ohi. Toiselle yritykselle en ottanut tarpeeksi painetta - taisi siinä olla possuiluakin - , joten Onni kielsi uudelleen. Käänsin sen heti takaisin eteen ja läppäisin raipalla. Ensimmäinen lyönti ei osunut, joten läppäisin uudestaan. Kolmannella yrityksellä yli päästiin joskin puomi putosi. Sen jälkeen tuli kuulutus jonka mukaan sain tilaisuuden päästä tutustumaan tuomariin, toisin sanoen kutsu tuomarintorniin liiallisesta raipan käytöstä, loppujen lopuksi sain vain varoituksen. Alla video 90cm radasta.


 

Että tällainen kisareissu tällä kertaa. Pakko vielä sanoa siitä 90cm radasta, että se oli mielestäni yksi parhaimmista ratsastamistani radoista kuudennelle esteelle asti sekä viimeinen yritys seiskalla. Mulla itsellä oli radalla oikea asenne ja sain etäisyydetkin onnistumaan! Eli ei se tuloslistan näyttämä tulos kerro aina kaikkea!



Jossain vaiheessa on vielä tulossa juttua tämän päiväisestä pääsiäisvalmennuksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti