7. huhtikuuta 2013

Kaulalla roikkuja

Torstain estetunti :

Kokonaisuutena tunti meni paremmin kuin pitkään aikaan, vaikka Rocksu pääsikin kieltämään. Syy kieltoihin taitaa olla se, että sitä ärsyttää kun minä roikun, siis kirjaimellisesti (:, kaulalla ennen estettä, tuntuma katoaa ja painopiste muuttuu. No kuitenkin, aloitimme lämpässä ravaamalla kaarevalla uralla kahden puomin yli ja ottamalla muutaman käynti askeleen niiden jälkeen. En saanut kunnolla heppaa ohjan ja pohkeen väliin, joten sitä oli vaikea ratsastaa ja joutui kokoajan ratsastamaan eteenpäin, jotta voisin tehdä pidätteitä. Teimme samaa laukassa, joten ei alkulämpöistä sen enempää (:
Alotettiin hyppäämään pientä ristikkoa, joka oli lävistäjällä. Sain hepan hyvin ohjan ja pohkeen väliin, mutta hypyssä itse sukelsin liikaa. Kun esteen korkeus muuttui isompaan suuntaan aloin, ihan vain refleksinä, paria askelta ennen estettä ratsastamaan eteenpäin, mutta meni kuitenkin yli.
Siirryttiin hyppäämään lävistäjällä olevaa sarjaa : ristikko - yksi askel - okseri. Sain todella hyvän lähestymisen joka kerta ja pääsin ihan fiilikseen kiinni. Okserin jälkeen käännyttiin vasemmalle ja kulmassa uudestaan vasemmalle, niin että päästiin toiselle lävistäjälle jossa oli pysty. Korkeudet nousi, Rocksu kielsi, minä roikuin kaulalla, mutta ei kun uusi yritys ja päästiin sarjasta läpi ja kielto vesipystylle. Uusi lähestyminen ja yli.
Jatkettiin suoralla : ristikko- innari väli - ristikko - yksi - pysty - yksi - ristikko. Sain alussa hyviä lähestymisiä, mutta kun korkeudet nousi aloin liian innokkaasti ja aikaisin hyppimään itse ja siksi Rocksu taas kielsi ja olin taas kaulalla, uusi lähestyminen ja kaikki yli. ( Iskän mukaan Rocksu ajattelee, että turhaan mä enää hyppään, kun sä jo hypit itse siellä (: )
Lopussa kaarroimme uralta vasemmassa kierroksessa vasemmalle ja hyppäsimme vesimatto-okserin ja kaaroimme oikealle, pitkällä sivulla oli okseri - neljä askelta - kapea pysty, se kauhea kapea, jota itse inhoan :) No Rocksu meni kyllä yli kaikista, mutta tyyli ei ollut kaikkein parhaimmasta päästä. Linjat olivat aika mutkikkaita, koska heppa meinasi lähteä kokoajan vasemmalle eikä suoraan, muuten pitäisi hypätä, joten sen mielestä vasemmalle lähteminen oli parempi vaihtoehto, niinkuin Kia sanoi (: Pohjekkaan ei meinannut mennä läpi ja sukelsin. Lopussa saatiin kyllä todella hyvä lähestyminen ja olin todella tyytyväinen, heppaan ja itseeni, kun en antanut kapeankaan häiritä (: ja samalla tehtiin uusi kapea ennätys : 85 cm :D

Perjantaina ratsastin kokoajan ympyrällä, jotta saisin kyljet auki ja hepan taipumaan kunnolla. Aloitin ravaamalla kevyttä ravia tehden suunnanvaihtoja ympyräleikkaalla. Rocksu oli hieman laiska, joten sitä sai herätellä kunnolla.
Kun heppa oli hereillä, rupesin tekemään temmonvaihteluja saadakseni Rocksun takajalat aktivoitua. Heppa tuntui kokoajan todella hyvältä ja se myötäsi eteenalas.
Laukassa sain takajalta töihin heti alusta asti ja pystyin tekemään laukasta käyntiin siirtymisiä kummassakin suunnassa, myös oikeassa, ahhah (:

Lauantaina menin ihan lyhyen ja kevyen, koska maneesissa oli estetunti ja siellä oli hyvin hankalaa ratsastaa, joten tein niin hyvin kuin pystyin. Rocksu ei oikein alussa olisi halunnut liikkua, vaan sitä olisi huvittanut mennä takaisin ulos ottamaan aurinkoa. Jouduin pohkeella ja raipalla laittamaan sen liikkumaan ja äkkiä se liikkui todella rennosti ja hyvin. Sain laukassakin sen hyvin rennoksi ja askeleet lennokkaiksi(: Heppa pääsi suoraan ulos porkkanoiden kera ♥



Tulisipa kesä jo (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti