3. huhtikuuta 2013

Arkitreeniä

Tiistai sileän tunti :

Aloitimme taivuttelemalla käynnissä hevosia ja musta tuntui, että Rocksu oli taas ihan untenmailla, koska se ei liikkunut ollenkaan eteenpäin eikä taipunut, enneminkin tappeli vain vastaan...
Siirryimme kevyeen raviin ja aloimme taivuttelemaan volteilla. Jouduin ratsastamaan eteenpäin pystyäkseni tekemään pidätteet. En saanut aluksi heppaa ollenkaan taipumaan, koska se meinasi kokoajan karata alta, eikä halunnut käyttää takajalkojaan. Jos yritin tehdä pidätteitä, Rocksu jännittyi ja jouduin tekemään kaiken alusta. Vasemmassa kierroksessa sain jo ajoittain Rocksun pysymään peräänannossa ja rentoutuneena.
Volteilla aloimme väistättämään takapäätä ulos harjoitusravissa, kun tulimme uralle suoristimme, otimme muutaman käyntiaskeleen ja siirryimme kevyeen raviin ja teimme lisäyksen seuraavalle voltille, jossa siirryimme harjoitusraviin väistättäen takapäätä ulos. Sain hepan väistättämään takapäätä ulos todella hyvin kunhan sain sen ensimmäiseksi liikkumaan rentona ja reippaana.
Kun olimme antaneet hevosten kävellä hetken pitkin ohjin, kokosimme ne käynnissä ja aloimme tekemään laukkatyöskentelyä siten, että käynnissä kaarsimme noin 2-3 metriä uran sisäpuolelle väistätimme uralle, suoristimme ja nostimme laukan, jossa otimme noin
10 - 15 askelta ja siirryimme käyntiin ja aloitimme alusta. Rocksu ei meinannut ottaa takapäätään mukaan väistöissä vaan jätti sitä helposti jälkeen. Laukassa Rocksu jännittyi kokoajan, enkä meinannut saada sitä rentoutumaan, mutta yhtäkkiä se vaan rentoutui (: Laukasta käyntiin siirtymiset menivät ihan penkin alle, koska takajalat eivät olleet tarpeeksi alla ja siksi heppa teki ne aina, joka ikinen kerta ravin kautta.
Lopussa työskentelimme vielä volteilla laukassa. Sain sen myötäämään eteenalas aina välillä, mutta mielestäni se ei käyttänyt takajalkojaan ollenkaan ja oli todella huono, mutta Teppo sanoi, että olin saanut sen liikkumaan koko tunnin todella hyvin rentona ja reippaana, mikä tietenkin oli positiivista omaan mielipiteeseeni verrattuna ja Teppo sanoi myös, että Rocksu oli liikkunut todella notkeana jo kaksi viikkoa ja hypännyt paremmin selkää käyttäen ja rentona (:

Tänään yritin vain saada Rocksu liikkumaan taipuisana ja reippaana. Aloin taivuttelemaan kevyessä ravissa ympyrällä kumpaankin suuntaan. Tein muutaman pysähdyksen ravista ennenkuin annoin Rocksun kävellä hetken pitkin ohjin.
Aloitin laukkatyöskentelyn yrittäen saada takajalat polkemaan voimakkaasti mahan alla ja että Rocksu myötäisi eteenalas. Se onnistui vasemmassa kierroksessa todella hyvin ja sain tehtyäkin muutaman käyntiin siirtymisen suoraan laukasta ilman yhtään raviaskelta. Oikeassa kierroksessa taas takajalat tuppasivat kokoajan karkaamaan ja käyntiin siirtymiset onnistuivat, noh, joten kuten, mutta viimeinen käyntiin siirtyminen meni suoraan, mistä olin todella ylpeä ennen kaikkea Rocksusta ja myös itsestäni, että olin saanut sen tekemään niin paljon töitä takajaloilla, että se oli onnistunut :D
Tein loppuun muutaman laukanvaihdon  ja annoin sitten kävellä loppukäynnit (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti