7. joulukuuta 2013

HuRa 1.12.2013

Olin viime viikon sunnuntaina Husössä hyppäämässä 70cm ja 80cm. Taas lähdettiin vain Onni, minä, isi ja videokamera, joten kuvia ei ole kisoista, mutta loppuun laitoin muutaman vanhan kuvan.

Ennen 70cm verkkaa Onni kerkesi heittää mut alas sieltä selästä viltin kanssa ja juoksennella muutaman minuutin vapaana ennen kuin se saatiin kiinni. Sen jälkeen viltti meni autoon, takki vaihtoon, housujen ja saappaiden puhdistus. Onnille laitettiin huppu päähän, kun oli niin säpsy tuulen takia ja takaisin selkään. Siinä kun mä tipuin sieltä, ei ollut tapahtunut mitään ihmeellistä, heppa säikähti jotain ihmisiä teki kivan U-käännöksen ja lähti sen jälkeen viilettämään ravia maneesilta sellasta jyrkkää alamäkeä uudelle tallille. Se mäki oli tarkotettu ihmisille. Isi oli juuri menossa katsomaan mikä on tilanne siellä sisällä, kun toi heppa sitten läksi ilman vilttiä ja mua. Onneksi ei sattunut mitään pahempaa kuin oikeaan reiteen tuli pari kivaa pientä mustelmaa.
70cm verkassa Onni oli tosi kiva ratsastaa. Sillä oli taas se ennen estettä kiihdytys- vaihde päällä, mutta kun teki pidätteitä ennen estettä tuli heppa suht rauhallisesti esteelle. Vähän se kyttäsi katsomoa, mutta sain sen ratsastettua todella kivaksi. Otin ihan pari hyppyä esteille, kun se tuli hyvin ja olisi sitten vielä se toinen luokka tämän jälkeen.
Radalla 1. estellä lähelle ja siitä hassu hyppy. Samoin tuli hassu hyppy 4. esteelle, 6. esteelle ja 8A. esteelle. 8A. heppa meinasi mennä ohi, mutta yli mentiin. Uusinnassa annoin hepan mennä kovempaa, 9. esteeltä 10. esteelle en saanut käännettyä siitä mistä suunnittelin, mutta kiersin sitten kaikki ja menin lujemmassa temmossa. Tästä saatiin puhdas rata!
Tästä pääset katsomaan 70cm radan.

80cm verkassa ravailin aika paljon ja otin laukkaa. Hyppyjä otin muutaman enemmän mitä 70cm verkassa. Heppa oli hyvin kuulolla ja hypyt onnistui suht hyvin.
80cm radalla taas 1. esteelle hassu hyppy, 2. este alas, 6. este alas ja7. este hypättiin vinosti. Muuten rata meni tosi hyvin. Pudotukset tuli, kun heppa hyppäsi vähän löysästi läheltä. Se oli niin paljon parempi ratsastaa tällä radalla kuin edellisellä. Noilla 80 radoilla on alkanut tulla jo sellainen parempi tunne. Heppa tuntuu jotenkin paaaljon skarpimmalta ja paremmalta, kun se alkaa hypätä oikeasti eikä "kävele" esteiden yli! Mutta perusradalta 8 virhepistettä eikä päästy uusintaan, mutta ei se haitannut paljoakaan, kun saatiin niin hyviä hyppyjä muille esteille, itsellä oli omat aivot taas mukana ja ratsastin fiiliksellä.
Tästä pääset katsomaan 80cm radan.
 
 


2 kommenttia:

  1. Iida ei näin :D okei, sä sentään tipuit ennen rataa etkä radalla, niinku eräät ponit sen tekee… ens vuonna sit hihs molemmat vai mitä? ;)

    VastaaPoista