27. maaliskuuta 2013

Uusi banneri ♥ + takajalkatyöskentely ongelmia

Eli sain blogilleni uuden bannerin, mitä pidätte ?
Bannerin teki osoitteen http://marzaaa.blogspot.fi/ omistaja ja rakas ystäväni ♥


Eilen oli taas kerran sileän tunti:

Alotettiin taivuttelemalla hevosia volteilla ja yritin saada siinä Rocksun takajalkoja polkemaan voimakkaasti sen alla. Se ei ollutkaan niin helppoa, sillä Rocksu olisi mielellään vain kävellyt puoliunessa eikä ' marssinut ' takajaloilla ponnekkaasti, joten sitä joutui puristamaan pohkeella ja ratsastamaan eteenpäin saadakseni sen ensimmäiseksi edes hereille. Kun sain hepan virkomaan horroksestaan, aloin kokoamaan sitä lyhkäsemmäksi ja sillä yritin saada sen tekemään takajaloillaan paremmin töitä, se onnistuikin ajoittain ja heppa jopa myötäsi eteenpäin todella hyvin.
Kevyessä ravissa aloimme tehdä asetuksia sisäänpäin pitkilläsivuilla ja taivuttaa aina välissä voltilla. Rocksu haki hyvin eteenalas ja asettui sisäänpäin + taipui, mutta mulla oli hankaluuksia pitää kyynärpäät tarpeeksi lähellä kylkeä ja siksi Rocksu aina välillä jännittyi, mutta rentoutui myös sen jälkeen yhtä hyväksi. Takajalkojakin piti muistutella poljennasta aika-ajoin.
Jatkoimme asetuksia, mutta tallin puoleisella pitkällä sivulla siirryimme harjoitusraviin ja väistätimme jonkun matkaa uralta sisäänpäin - pieni matka suoraan ja takaisin uralle. Väistöissä Rocksulla meinasi mennä kokoajan takapää edellä, koska painoin liikaa pohkeella enkä johtanut tarpeeksi ulkokädellä uralle päin tultaessa, koska hepalla on tapana luistaa helposti loppumetreillä.
Sen jälkeen kun olimme vaihtaneet suunnan, teimme kummallakin pitkällä sivulla avotaivutusta kevyessä ravissa. Ne onnistuivat hyvin, kunhan en siirtänyt etupäätä liikaa uran sisäpuolelle vaan annoin sen olla loivemmassa avossa ja sain Rocksun liikkumaan isosti eteenpäin enkä antanut hepan vain tipittää kuin mikäkin pienenpieni shettis :D
Siirryimme tekemään laukassa töitä temmonvaihteluilla omalla voltilla. Temmonvaihteluissa vaikeaa on se, kun otan heppaa kiinni, sen takajalat lopettavat helposti töiden teon ja se rupeaa kiemurteleemaan ja kun pidennän askelta, mulla menee kädet alas, eikä meidän siirtymiset ole oikein hienovaraisia, johtuen ratsastajaan liittyvistä syistä... Mutta kuitenkin, alussa se oli suhteellisen haastavaa, mutta alkoi se luonnistua monen kierroksen jälkeen ja sain Rocksun myötäämään eteenpäin niin, että se ei heitä heti päätä ylös kun vauhtia lisätään, mikä saa sen vain kiihdyttämään vauhtia eikä pidentämään askelta vaan se oli kokoajan myötäämässä niskasta eikä jännittynyt kuin hidastettaessa...
Lopussa, kun oltiin laukattu kumpaankin suuntaan, siirryttiin isolle ympyrälle harjoitusravissa. Väistätettiin takapäätä ulospäin pohkeella. Ongelmia oli, kun mä meinasin oikeassa kierroksessa kipata sisäänpäin aina välillä, enkä pysynyt suorassa. Muuten ne meni kohtuullisen hyvin.
Vuodelta 2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti